Oua de prepelita vopsite la abur

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2020 | 3082 vizualizari

 

Paște liniștit tuturor! Hristos a înviat!
Un mod rapid de a vopsi ouăle, fără prea mare bătaie de cap. În ultimii ani, tot așa vopsesc ouăle! Un mod mult mai rapid de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE

  • Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți,
  • Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!),
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ),
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite la abur:

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

Se pune vasul la fiert și vopsit, în același timp, după ce începe să clocotească apa, se mai lasă la gătit cca. 3 minute, acoperit, apoi se oprește focul și se lasă la răcorit, cca. 10 minute.

Apoi se scot ouăle colorate din sita pentru abur și se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Atenție: Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite la abur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita