Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 6629 vizualizari

 

Desi nu este tocmai o reteta, m-am gandit ca poate intereseaza si ajuta pe cineva prezentarea unei metode de vopsire a oualelor de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • - 20 oua prepelita;
  • - 4 plicuri de vopsea Carmin - Dr. Oetker (1 plic are 5 ml.);
  • - 4 linguri cu otet;
  • - apa (pentru fiert ouale)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100:

Spalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam 7 minute, apoi oprim focul si scurgem apa.

Punem in 4 cani diferite, 170 ml. (in fiecare cana) apa clocotita, o lingura de otet in 2 ml. vopsea (in fiecare cana alta culoare).

Amestecam bine cu o lingura, apoi punem cate 5 oua in fiecare cana si lasam aproximativ 5 minute.

Le scoatem cu ajutorul unei linguri si le asezam pe un gratar ca sa se usuce.

Le ungem cu putin ulei sau untura pentru a capata un luciu frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

07.04.2013, 23:07

Ce dragute sunt
La cat mai multe retete gustoase

Patricia Iordache 1

07.04.2013, 23:59

Multumesc Mihaela!

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]