Oua in purgatoriu

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2016 | 6378 vizualizari

 

Am vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis sa o incerc. Foarte buna este!
Imi pare rau ca nu s-au vazut ouale mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei Kapia
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • jumatate de lingurita de sare
  • 300 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • o frunza de busuioc
  • 2 oua
  • 50 g cascaval Delaco ras pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in purgatoriu:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt.

Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si jumatate de lingurita de sare si si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Dupa aceea, rosiile conservate in suc propriu se dau prin robotul de bucatarie si se adauga in tigaie peste legume impreuna cu un varf de cutit de piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si o frunza de busuioc si se mai tin la foc cateva minute pana cand se leaga sosul. Se elimina frunza de busuioc si se adauga ouale, peste care se presara putina sare, apoi se acopera tigaia cu capacul si se lasa la foc in continuare, in functie de preferinta (daca le vreti moi sau tari). Daca este necesar se mai adauga o lingura sau doua de apa in sos.

Ouale in purgatoriu se pot servi cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in purgatoriu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua Frantuzesti (pentru o portie)