Oua posate in sos de rosii

de robert_b in Aperitive / Garnituri, 29 Mai 2015 | 4643 vizualizari

 

Cel mai bun mic-dejun, sau cea mai buna cina!
Sunt super bune ouale,gatite asa!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g rosii pasate
  • 1 ceapa verde mica
  • 1 ceapa alba
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua posate in sos de rosii:

Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam ceapa sa se inmoaie bine, circa 5 minute. Nu o lasati mult,deoarece se va arde. Dupa ce ceapa,a devenit lucioasa (sticloasa), adaugam rosiile pasate. Lasam sa scada putin,si adaugam sare si putin piper. Facem 2 adancituri cu ajutorul unei furculite si punem ouale. Acoperiti cratita cu un capac si lasati pe foc mic timp de vreo 7-8 minute sau pana cand ouale s-au inchegat. Ofocul, garnisim cu putin patrunjel verde sau putina ceapa verde si servim!

       

TIPS-URI

1

Puteti omite ceapa verde

2

Daca cratita nu este acoperita cu un capac, aburul se va inprastia, iar ouale nu se vor coagula

3

Puteti sa mai adaugati, daca aveti si niste ardei gras sau niste cubulete mici de dovlecei

4

Eu am mai adaugat si niste rosii proaspete, taiate felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua posate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti