Oua scotiene

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2015 | 11338 vizualizari

 

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua fierte, tari
  • 600 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 capatana usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 2 oua crude
  • 100 gr faina(cu aproximatie)
  • 150 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene:

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.

Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.

Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.

Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.

Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.

Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final prin pesmet.

Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt, sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.

Sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!

Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene