Oua umplute "Ambasador"

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2013 | 17562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g pateu de rata (gasca, curcan, pui)
  • 100 g branza rasa (telemea foarte uscata, cascaval, cas uscat)
  • sare, piper
  • pentru sos bechamel:
  • 1 lingura unt (40 g)
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute "Ambasador":

Se spala ouale. Se fierb in apa cu sare 10 minute, se lasa in apa rece 5 minute pentru a se decoji mai bine, apoi se taie in 2 bucati, pe lungime.

Pregatirea sosului bechamel: se topeste untul, adaugam o lingura cu varf de faina, lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam 250 ml lapte. Fierbem sosul pana cand are consistenta unei smantani mai grosute. Adaugam si putina sare. Lasam sa se raceasca, apoi jumatate adaugam la pateu iar cealalta jumatate la branza rasa. Adaugam sare si piper (am folosit piper multicolor: piper negru, alb, verde si rosu, este mult mai aromat si mai estetic).

Scoatem galbenusul din jumatatile de albus si le dam prin sita fina. Apoi jumatate din cantitate adaugam la umplutura cu pateu restul la umplutura cu branza.

Umplem jumatatile de oua cu aceste compozitii fine, astfel obtinem 6 jumatati cu pateu si 6 jumatati cu branza. Deasupra macinam piper.

Se pot orna cu muraturi sau verdeata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun delicios