Oua umplute cu gem de capsuni

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 3509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • umplutura
  • 150 g gem de capsuni
  • 1 linguri zeama de lamaie
  • ornat
  • 1 albus
  • 150 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu gem de capsuni:

se amesteca ingredientele mai sus mentionate si se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 min,

se intinde o foaie subtire 4-5 mm si se taie forme ovale care sa imite oul, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la foc potrivit cca 12 min,

resturile de aluat care au rezultat la taiere se pun separat in alta tava si se coc 15 min la foc potrivit si dupa ce se racesc se piseaza si se adauga peste gemul de capsuni. Se freaca pana obtinem o crema omogena si se potriveste la gust cu zeama de lamaie.

se ung fursecurile cu aceasta crema si se unesc cate 2, se aseaza pe un platou si se ung cu glazura

glazura -se amesteca albusul cu zaharul si zeama de lamaie pana se obtine o crema densa bine legata

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

ieri la 09:42

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

pe 03.02 la 13:59

Pastrav la cuptor cu vegetale - Reteta simpla si savuroasa

pe 03.02 la 13:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri trandafir