Oua umplute in sos de maioneza

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 7567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • Umplutura:
  • 200 g  ficat
  • 1 ceapa mare
  • 100 g unt
  • sare si piper
  • 2 linguri mustar
  • 2-3 galbenusuri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute in sos de maioneza:

Umplutura:

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.
Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta compozitie se da prin blender, pana obtinem o pasta fina si omogena.

Ouale se spala apoi se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se trec sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate, dupa care se umplu cu pasta de ficat.

Pentru sos facem maioneza (cantitatea e in functie de preferinta) pe care o amestecam cu putina smantana groasa. Eu am mai pus si cateva linguri de umplutura ce mi-a ramas si mi-a fost mila s-o arunc. :))

Pe platoul in care vor fi servite ouale se pune un strat generos de sos, apoi se aseaza ouale deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]