Paella de marisco (cu fructe de mare)

de JustLoveCookin in Fructe de mare, 19 Noi 2010 | 16661 vizualizari

 

Cand spun Spania,primul lucru care imi vine in minte e Paella de marisco…In perioada in care am locuit in Spania (da,da…i’ve lived there too) eram in stare sa mananc in fiecare zi Paella cu fructe de mare.O ador pur si simplu…In timp ce visam la o paella buna,ma delectam in Franta cu croissant-urile, in Turcia cu kebab-urile si in Italia cu pizza,insa nimic nu a reusit sa inlocuiasca acest apogeu al papilelor mele gustative.Asa ca dupa indelungate studii si incercari,am gasit RETETA, modul corect de a o prepara,orezul potrivit si timpii de gatit exacti.O spun cu mana pe inima ca nu am mancat niciodata o paella mai buna decat cea facuta de mine,si credeti-ma am incercat-o peste tot,iar vara asta 15 zile la Mallorca am mancat-o aproape in fiecare zi,cum faceam mai demult…I just love it…Doresc sa impart cu voi aceasta minune culinara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g calamari ,
  • 20 creveti mari,
  • 3  langustine(homari norvegieni) cate una pentru fiecare (noi am fost 3) ,
  • 500 g midii ,
  • 2 cepe mari,
  • 5 catei usturoi,
  • 300 g rosii in bulion,
  • 10 linguri ulei masline,
  • 1 lingurita boia de ardei dulce ,
  • 2 pliculete sofran (0.25 g) ,
  • 400 g orez arborio, 
  • 1,2 l supa de peste(deshidratata)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de marisco (cu fructe de mare):

Incepem sa pregatim totul cu cca 1.30 h inainte de a servi masa.Vor iesi 6 portii,deci puteti injumatati cantitatile.

Pregatim supa de peste din 1.2 l de apa si preparatul special deshidratat.Eu cumpar din pescarie de obicei,insa de data asta aveam un borcanel de la knorr cu supa de peste deshidratata.Am fiert apa si am folosit mai mult decat era recomandat pe cutie,gustand supa pana am considerat ca este destul de sarata si aromata incat sa dea gust orezului fara un adaos ulterior de sare.

Am spalat langustinele,si cu o foarfeca le-am taiat crusta dinspre coada pana la baza capului.In acest fel,le veti desface mult mai usor la mancat. Am spalat crevetii si i-am pus la scurs.Apoi am curatat bine midiile sub jetul de apa rece cu un cutit, pana au fost curate. Le-am pus intr-o cratita pe foc mediu si le-am acoperit cu un capac. In cateva minute se vor desface si vor lasa tot sucul pe care il vom masura si inlocui cu supa de peste. De obicei de la 500 g midii se obtin in jur de 200 ml de suc. Asa am avut si eu, deci am scos 200 ml din cei 1.2 litri de supa si i-am inlocuit cu zeama midiilor.

Intr-o paellera (in Valencia numita pur si simplu paella ) sau o tigaie larga si inalta punem 8 linguri de ulei de masline.Punem crevetii si langustinele, prajindu-le pe ambele parti,timp de cateva minute.Nu mult,fiindca devin gumoase,au un timp destul de scurt de gatire,cca 3 minute pe fiecare parte. Scoatem totul pe o farfurie pe care o tinem la cald,aproape de aragaz.

Intre timp am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus la prajit in uleiul in care am prajit crevetii si langustinele.Cat s-a prajit ceapa am spalat,si apoi taiat inele calamarii deja curatati de nenea de la pescarie.Am adaugat si calamarii peste ceapa si usturoi,si am lasat la prajit timp de 10 minute,amestecand din cand in cand.

Dupa 10 minute am adaugat rosiile in bulion facute in casa,din rosii bio.Puteti folosi insa chiar si suc de rosii sau rosii in bulion cumparate. Am turnat supa de peste cu zeama de midii,si am lasat sa fiarba.Era deja fierbinte,deci a fost o chestiune de secunde.Am adaugat apoi pliculetele de sofran si lingurita de boia de ardei uite.Acestea au rolul de a da o nuanta galbuie orezului,in Spania insa,se foloseste un colorant alimentar lichid,pe care eu AM UITAT SA IL CUMPAR !!

In supa care fierbea am presarat orezul cat am putut de uniform,apoi cu o lingura de lemn am aranjat pentru prima si ultima oara orezul in tigaie.Va trebui sa  fie in strat relativ  uniform,pentru a se putea coace in mod egal.De acum inainte nu vom mai atinge lingura pana la servire. Lasam la foc vioi timp de 8-9 minute, apoi dam la foc mediu si mai lasam inca 10 minute. In ultimele 5-7 minute aranjam crevetii si langostinele deasupra orezului, cu putin bun gust,fiindca vom pune tigaia pe masa pentru a imparti portiile,si vrem sa arate bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de marisco (cu fructe de mare)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi