Pain rustique-Paine rustica

de Mitinita in Piine, 3 Dec 2012 | 3918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain rustique-Paine rustica:

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.

Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.

Formam  o minge,aducand marginile dedesupt si o crestam de cateva ori. O lasam deoparte pana se dubleaza ca volum.

In timp ce aluatul creste,pornim cuptorul si introducem o oala de fonta,ca sa se infierbante. Cand aluatul a crescut indeajuns, il bagam in oala fierbinte si acoperim cu un capac.

Coacem painea cam 30 de minute sau pana cand este rumenita si suna a gol cand este batuta pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain rustique-Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (19)

Rocsi 1

04.12.2012, 13:49

Buna painea de casa mereu

Lau 1

04.12.2012, 20:54

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 17:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)