Paine

de - Andreea - in Piine, 15 Iun 2015 | 7807 vizualizari

 

Reteta este una foarte simpla...citita pe cutia cu drojdie. Am incercat-o iar rezultatul este unul foarte reusit...o paine cu coaja crocanta si miez pufos ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip '00'
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 15 g sare
  • 10 g zahar
  • 300 ml apa
  • lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor. 

Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) .

Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare adaugati putina apa,daca aluatul este prea moale adaugati putina faina ( totul depinde de tipul si marca fainei folosite).

Cand am obtinut un aluat nelipicios, acoperim bolul cu un prosop si lasam la dospit pentru cel putin o ora (pana ce aluatul isi va dubla volumul) la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit, il mai framantam putin si il impartim in doua parti egale. 

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si punem aluaturile sul si rasucite. 

Lasam astfel alte 30-40 minute la dospit. Inainte de a pune painea la cuptor, o ungem cu lapte.

Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea pentru 20-30 minute. 

Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este coapta si la interior. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)