Paine alba glazurata in vasul roman

de nadina73 in Piine, 22 Iul 2010 | 6289 vizualizari

 

este grozava ...............nu am cuvinte ,incercati-o cu incredere,merita

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 620 ml apa calduta
  • 2 linguri de unt topit
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1-2 lingurite de sare
  • Glazura:
  • 3 lingurite de amidon
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba glazurata in vasul roman:

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .

Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.

Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.

Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval  8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos

Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba glazurata in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

nadina73 1

24.07.2010, 03:05

ina ti-am pastrat si tie o coaja

Adinacarla 1

26.07.2010, 00:08

Am ajuns si eu tarziu..o mai fi oare si pentru mine o felie virtuala??...sigur pun curand la munca vasul roman...

nadina73 1

27.07.2010, 17:37

merita adina sa incerci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de dovleac, floarea soarelui si susan