Paine alba rustica

de Sim0na in Piine, 8 Dec 2015 | 4565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba rustica:

Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste faina drojdia cu apa, amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa. Vasul l-am acopeit cu folie alimentara si un prosop, si am lasat sa creasca pentru 2 ore.

Cu 15 minute inainte sa se termine perioada de dospire, am bagat in cuptor un vas (al meu cu interior ceramic) cu capac si l-am lasat sa se incinga la 2200C.

Cand aluatul si-a triplat volumul, l-am rasturant pe masa infainata si l-am adunat intr-o forma rotunda. Foarte rapid am scos cratita din cuptor, am dat capacul de-o parte si am pus painica. Am acoperit cu capac si am bagat rapid cratita in cuptor, lasand-o acolo pentru 45 minute. Dupa aceasta perioada painica a crescut frumos si a facut crapaturi. Am luat capacul si am lasat-o inca 15 minute sa se rumeneasca si deasupra.

Am scos painea din cuptor, am rasturnat-o pe un servet curat, am impaturit-o si am asezat painea in pozitie verticala, astfel paine isi va pastra coaja crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

09.12.2015, 14:09

Perfecta!!!!

cristeena20 1

10.12.2015, 11:31

vai ce faina paine!!1ti-a iesit perfect!!!pare asa dsimplu de facut!!

katty 1

13.12.2015, 16:38

Arata demential!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu dovlecei si parmezan