Paine cu faina integrala, tarate si chimen

de RuxyRux in Piine, 12 Feb 2012 | 4926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala tip spelta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 25 gr tarate
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 450 ml apa calduta
  • 1 lingurita de seminte de chimen macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala, tarate si chimen:

Se cerne faina in vasul de framantat.

Se aseaza in mijloc drojdia si zaharul, pe margine intr-o parte sarea, apoi uleiul, chimenul si taratele. Se adauga apa calduta si se framanta un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Se cresteaza adanc in cruce cu un cutit.

Se lasa la crescut la loc cald in bucatarie( eu las aragazul aprins) si acopar vasul cu un servet.

Cand isi dubleaza volumul( cam intr-o ora) se pliaza aluatul de trei ori. Se da forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu  pergament.

Se lasa 15 minute la crescut si usor( nu in adancime) cu un cutit se fac cercuri pe suprafata aluatului.

Se presara faina si dupa 5 minute se mai trece inca o data usor cu cutitul pe cercuri.

Se mai lasa inca 15 minute la crescut.Se coace painea la 200 grade pentru 30 de minute.

Taiem painea numai cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala, tarate si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu aluat de bere si susan