Paine cu lapte

de LUK in Piine, 4 Iul 2011 | 3665 vizualizari

 

By Ruxy..multumesc!(eu am injumatatit cantitatile si a iesit mai mica painica dar fff buna..cantitatile scrise sunt cele injumatatite)

 

INGREDIENTE

  • 140ml lapte
  • 65ml apa
  • o lingura de unt
  • 340gr faina
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de drojdie uscata
  • 2-3 linguri de lapte pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

   Drojdia uscata am dizolvat-o in 50ml lapte caldut amestecat cu zahrul(din cantitatea totala de lapte).Lasam putin la crescut(5-10min).Intre timp punem untul impreuna cu restul de lapte pe foc mic sa se topeasca untul.Punem faina in castron.

In mijlocul fainii punem drojdia.Pe margini punem sarea.Peste lapte turnam apa avand grija sa ramana caldut lichidul.Turnam apoi peste faina siframantam un aluat elastic.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospitil punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt(sau daca doriti folositi o alta tava in care puneti  hartie de copt si ii dati forma rotunda painii).Ungem painea cu lapte si presaram cu faina.Coacem la 220 de grade timp de 30min. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

LUK 1

02.08.2011, 16:59

multumesc pt aprecieri

gaby_duceag 1

02.08.2011, 18:02

Luk, tu ce faci?
pe unde umbli?

LUK 1

02.08.2011, 21:57

Sunt bine Gaby,multumesc de intrebare Am fost putin in concediu..la mare si eu..pe la vecinii nostrii si acum din nou la munca..am mai tras cu ochiul la bunatatile de pe aici dar nu am mai prea avutt timp de multe vizite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta