Paine cu nuci

de Sylvia in Piine, 15 Mai 2010 | 6062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   Pentru 2 franzelute mici am pus
  • 450 grame de faina ( eu am pus bio de tip 80 )
  • 150 grame de faina integrala ,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 ml apa,
  • 3 linguri de unt topit,
  • 50 grame de drojdie proaspata,
  • o lingura de miere,
  • o lingurita sare, 
  • 3 linguri de sambure de nuca maruntita 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci:

Am facut aluatul cu masina de facut paine, programul de framanatat si dospit  si am modelat 2 franzele , pe care le-am mai lasat la dospit inca 45 de minute. Le-am crestat si le-am pensulat cu lapte si am presarat sambure de nuca si peste ele.

  Am copt painea in cuptorul preincalzit la 230 de grade pentru 30 de minute. Eu o coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul cu tava cu painea, in care pun 300 ml de apa sa faca crusta crocanta.

 Iese foarte pufoasa si gustoasa, putin mai inchisa la cuoare de la faina bio. Daca nu aveti faina bio puteti sa faceti cu faina alba de tip 55, combinata cu faina de secara si faina integrala , sa obtineti culoarea mai inchisa si gustul acela usor dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]