Pâine de casă

de madi_marin in Piine, 12 Feb 2012 | 4727 vizualizari

 

De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata… Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îă mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă…. Categoric asta rămâne reţeta favorită. Dar cu siguranţă voi mai testa şi altele. Acesta a fost doar începutul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină Băneasa
  • 300 ml apă
  • 1/2  linguriţă  cu sare de mare
  • 1 praf de zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă (un cubuleţ)
  • 4 linguri ulei de măsline

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură cu lapte
  • seminţe de floarea soarelui decojite
  • seminţe de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Se pregăteşte o maia din drojdia dizolvată în 50 ml apă călduţă din cei 300 ml şi puţină făină. Se amestecă bine şi se lasă la loc călduţ să crească.

Făina o cernem într-un castron mare. Adăugăm maiaua, sare, zahăr şi apă, apoi frământăm bine aluatul. Adăugăm şi uleiul de măsline şi cand s-a încorporat mai dăm un praf de făină şi formăm o bilă pe care o lăsăm la crescut până îşi dublează volumul.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă nu foarte mare, apoi punem aluatul în ea şi lăsăm din nou la crescut. Ungem cu gălbenuşul frecat cu lapte şi presărăm deasupra amestecul de seminţe. Dăm la cuptor  pe treapta de sus pentru 35-45 de minute. Se lasă la răcit descoperită în forma ei.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

madi_marin 1

14.02.2012, 19:57

mihaelar...si eu am fost foarte incantata de textura, chiar ieri am mai facut iar.... imi place ca se pastreaza bine 2 zile si se taie felii perfecte, fara sa faca firimituri deloc...

mirela0911 1

14.02.2012, 23:42

Ce frumoasa ti-a iesit painica!

madi_marin 1

15.02.2012, 17:32

mirela....multumesc, ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa