Paine de secara cu seminte

de Sim0na in Piine, 18 Apr 2012 | 8305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina secara
  • 200 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • ulei de masline ptr uns tava
  • mac
  • susan
  • seminte floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn.

Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute.

Cand aluatul si-a dublat volumul am format painica si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut alte 30 minute pana a crescut.

Cu o pensula imnuiata in apa, am uns painica, am presarat mac si am aruncat in ploaie putina faina alba.  Dat dat-o la cuptor pentru 45-50 minte (depinde de cuptor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

19.04.2012, 13:39

RuxyRux, da ai si tu la painici... Am furat si eu reteta la cateva Nu stiu cum esti tu.. dar eu vesnic sunt in cautare de retete de paine!

mamaieelena 1

19.04.2012, 14:35

imi place painica ta

Sim0na 1

19.04.2012, 22:09

mamaieelena, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina de secara