Paine de secara in automatul de paine

de danakarin in Piine, 18 Ian 2013 | 4138 vizualizari

 

Anul trecut de ziua mea am primit masina de paine, firma Unold, de care sunt foarte incantata! O folosesc in diferite ocazii, dar cel mai des prepar paine, o programez peste noapte si imi place sa ma trezesc dimineata in mirosul de paine poraspata. Si de cand am o carte de retete special pentru masina, nu am dat gres cu nici una din retetele astea. Pentru cei ce se descurca in germana, o recomand fara rezerve. Mrrjam Beile, Brotbacklust, editira Ulmer.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 15 g de ulei ( o lingura si 1/2)
  • 75 g de maia ( Sauerteig)
  • 250 g faina de grau
  • 200 g faina de secara
  • 10 g de sare
  • 10 g de zahar
  • o lingurita si 1/2 de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara in automatul de paine:

Am turnat prima data apa calduta, apoi toate celelalte ingrediente,5n cuva masinii, cele uscate la urma caci drojdia uscata nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, altfel painea nu creste asa. Maiaua se gaseste aici gata de cumparat, dar daca vreti o puteti face acasa singuri dupa indicatiile Codrutei in blogul ei:" Apa, faina, sare". Timpul de pregatire ales pe display a fost de 3 ore si 20 de min. Eu am programat masina peste noapte, si dupa ce a fost gata am lasat-o in cuva pana la semnalul sonor. Daca nu aveti automat, din ingredientele insirate puteti framanta un aluat. Gustul este excelent! 

La painea inchisa la culoare, nemtii spun " Dunkelbrot" este necesara adaugarea de maia, asa numitul Sauerteig,  pentru ca faina de secara este mai grea, nu creste asa bine. 

TIPS-URI

1

Introduceti ingredientele strict in ordinea insiruita

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara in automatul de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

danakarin 1

18.01.2013, 21:52

Ma bucur ca va place painica mea! Multzumesc, tuturor! :

ancamc 1

19.01.2013, 19:21

Arata suuuper si o caut de mult timp.
Din pacate nu stiu cum sa fac maiaua si nici unde sa caut, ma poti ajuta? Multumesc

Cris2711 1

19.01.2013, 19:24

bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina de secara