Paine etajata

de RuxyRux in Piine, 6 Feb 2011 | 4179 vizualizari

 

...a la Ruxy desigur...am vrut sa ii spun paine " catarata" dar m-am gandit sa ii aleg totusi un titlu mai elegant...
E o painica de casa, rapida, pufoasa, delicioasa si numai buna de pus pe masa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei de masline
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • 1/4 cescuta laptepentru uns
  • putina faina pentru presarat( un pumn)  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine etajata:

Cernem faina intr-un vas de paine, adaugam sarea pe margine, facem o gropita in mijloc, punem drojdia, zaharul deasupra si incepem sa turnam cate putin lapte caldut framantand usor. Adaugam si uleiul in continuare.
Facem un aluat dens dar in acelasi timp elastic.
Lasam la crescut acoperit 30 de minute la loc caldut( eu pun langa flacara aragazului)


Dupa 30 de minute, impartim aluatul in trei bile( painica va avea trei etaje), de la mare la mica in ordine descrescatoare.
Pe cea mare o punem la baza si apoi pe cea mijlocie si apoi cea mica in varf. Le apasam usor sa le fixam bine. Painica din varf o presam cu degetul si-i facem o mica gropita in mijloc.
Le mai lasam la crescut 15 minute.

Dupa ce au crescut frumos, le ungem cu lapte, presaram faina si le dam la cuptor incins in prealabil la 200 grade pentru 25 de minute, dupa care le mai lasam inca 10 minute la 180 grade.( in functie de cuptor e posibil sa mai fie nevoie de inca cinci minute)

Scoatem painea racim pe un gratar si rupem o bucatica fierbinte de pofta....sigur nu-i rezistam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine etajata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline negre