Paine frageda de casa

de cristi2 in Piine, 19 Feb 2012 | 6913 vizualizari

 

Paine frageda de casa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba 000,
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 500 g lapte
  • 1 lingura sare
  • 5-6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 200 g ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frageda de casa:

Se varsa faina in castronul in care se va framanta si se lasa 10 minute la temperatura camerei dupa care se aduga drojdia apoi sarea amestecand foarte bine.Intre timp se fierb cartofii si se paseaza ca pentru piure.In cartofii pasati se adauga si unul din cele doua oua.Se adauga piureul astfel obtinut la faina si se incepe framantarea cu laptele incalzit usor.Cand s-a incorporat bine faina si aluatul apare compact se toarna putin ulei de masline in palme si se framanta in continuare.Se framanta cu ulei de masline pana cand aluatul devine pufos si nu se mai lipeste de maini.Se lasa la dospit timp de minim 30 de minute (pana se dubleaza cantitatea de aluat).

Se imparte  aluatul in 2 parti,fiecare parte se imparte la randu-i in 3 parti egale pe care le rulam in suluri si le impletim, dupa care se aseaza in tavile tapetate cu ulei si faina si se mai lasa la dospit cca. 15 min.Se bate oul ramas cu putina sare si se ung painile care sunt gata de introdus in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 60 min.

 

TIPS-URI

1

eu am presarat mac deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frageda de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai pufoasa paine