Paine la aparat

de Ligia Bxl in Piine, 5 Dec 2013 | 6255 vizualizari

 

Aceasta e painea mea cea de toate zilele,este usor de facut,eu cand am inceput sa fac paine la ea nu-mi iesea niciodata dupa retetele din carte,si de cand tatal meu mi-a explicat cum o face el "la ochi" o reusesc de fiecare data :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare(daca o doriti mai sarata adaugati)
  • 2 linguri ulei
  • 22 gr drojdie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la aparat:

Se pune apa calduta in cuva aparatului.

Se adauga pe rand uleiul,sarea,zaharul,faina si drojdia.

Se seteaza aparatul la programe,eu l-am setat ptr o paine de 1 kg de paine,la 2 ore si cateva minute

Apoi daca o doriti mai rumena setati de la butonul ptr rumenire.

Dati start si cand incepe sa se amestece toate ingredientele,atunci se poate vedea daca mai trebuie putina apa sau faina.

Trebuie sa se formeze o bila nelipicioasa,daca mai ramane faina pe cuva aparatului se misca cu o lingura de lemn bila in partea unde este faina pana se incorporeaza toata.

Dupa ce s-a incorporat toata faina se inchide capacul si se lasa sa-si continue programul.

Dupa ce s-a oprit din framantare, ea va suna ptr a pune semintele dorite (se pot pune susan,mac,seminte de floarea soarelui etc)

Dupa ce s-a copt painea se scoate din cuva (nu uitati sa scoateti paleta care ramane infipta in paine,daca ramane)

Se aseaza painea pe un grilaj special ptr paine si se inveleste cu un prosop ptr a nu se intari coaja paini.

Se feliaza dupa racire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la aparat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ligia Bxl 1

09.12.2013, 00:48

multumesc Tanya :*

Valclaudia 1

09.12.2013, 17:52

ispititoare tare painica ta!

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:48

multumesc Valclaudia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maia pentru paine