Pâine margaretă

de ionix in Piine, 16 Oct 2010 | 6252 vizualizari

 

recunosc c-am mancat o bucatica fierbinte :D stiu, rusinica :))

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml lapte caldut
  • lingura cu zahar
  • Sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • Chimen, sare mare
  • 1 ou batut pentru uns painea
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine margaretă:

 

Incepem prin a amesteca apa cu laptele.

Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min,

Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare si turnam maiaua, dupa ce a stat la dospit.

Se amesteca bine luand dinspre margine spre centru.

Se face un aluat nelipicios si usor de manevrat.

Se acopera cu un prosop si se pune la un loc caldut.

Se lasa la dospit inca vreo o ora.

Pe o planseta curata, scoatem aluatul si facem un sul.

Taiem in 6 bucati egale si le facem ca niste mingiute.

Le asezam intr-o tava rotunda (a se vedea in poza cum), le acoperim cu un prosop si le dam iar la dospit inca vreo 30 de minute.

Dupa ce au stat iar la dospit, le ungem cu ou si presaram chimen sau sare.

Se da la cuptor, la foc mediu si se lasa pana se rumeneste un pic. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate painea. Eu am lasat-o cam 30 de minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o stropim cu putina apa calda.

Este buna atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine margaretă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

17.10.2010, 23:18

@Mihaela... nu stiu... chiar ca seamana mai bine cu o floare de musetel

@Postavaru... mersic

@Roxy... multumesc

@Lacramioara... multumesc si tie

@Dia... eh, normal ca nu

@Kamy... mersic

nadina73 1

17.10.2010, 23:33

tare fainuta dar data viitoare fa cu 7 sa fie numar fara sotcu sot se face pt mortiitare rumenita si buna trebuie sa fie 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:37

@Nadina... chiar nu mi-a trecut asta prin cap asta-mi aduce aminte de copilarie erau capacele de la canal care aveau 6 gauri, nu trebuia sa calcam pe ele pentru c-aduceau ghinion mersic pt furci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara