Pâine margaretă

de ionix in Piine, 16 Oct 2010 | 6004 vizualizari

 

recunosc c-am mancat o bucatica fierbinte :D stiu, rusinica :))

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml lapte caldut
  • lingura cu zahar
  • Sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • Chimen, sare mare
  • 1 ou batut pentru uns painea
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine margaretă:

 

Incepem prin a amesteca apa cu laptele.

Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min,

Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare si turnam maiaua, dupa ce a stat la dospit.

Se amesteca bine luand dinspre margine spre centru.

Se face un aluat nelipicios si usor de manevrat.

Se acopera cu un prosop si se pune la un loc caldut.

Se lasa la dospit inca vreo o ora.

Pe o planseta curata, scoatem aluatul si facem un sul.

Taiem in 6 bucati egale si le facem ca niste mingiute.

Le asezam intr-o tava rotunda (a se vedea in poza cum), le acoperim cu un prosop si le dam iar la dospit inca vreo 30 de minute.

Dupa ce au stat iar la dospit, le ungem cu ou si presaram chimen sau sare.

Se da la cuptor, la foc mediu si se lasa pana se rumeneste un pic. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate painea. Eu am lasat-o cam 30 de minute.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o stropim cu putina apa calda.

Este buna atat calda cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine margaretă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

17.10.2010, 23:18

@Mihaela... nu stiu... chiar ca seamana mai bine cu o floare de musetel

@Postavaru... mersic

@Roxy... multumesc

@Lacramioara... multumesc si tie

@Dia... eh, normal ca nu

@Kamy... mersic

nadina73 1

17.10.2010, 23:33

tare fainuta dar data viitoare fa cu 7 sa fie numar fara sotcu sot se face pt mortiitare rumenita si buna trebuie sa fie 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:37

@Nadina... chiar nu mi-a trecut asta prin cap asta-mi aduce aminte de copilarie erau capacele de la canal care aveau 6 gauri, nu trebuia sa calcam pe ele pentru c-aduceau ghinion mersic pt furci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine