Paine neagra de casa

de corina241 in Piine, 22 Dec 2013 | 8645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina neagra
  • 300 ml apa
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra de casa:

Punem apa,  apoi se adauga uleiul, sarea si zaharul in cuva masinii de paine. Deasupra se adauga faina neagra (sau integrala), iar drojdia uscata trebuie adaugata ultima. Deoarece acum folosim faina integrala, cantitatea de apa trebuie sa fie un pic mai mare deoarece acest tip de faina absoarbe mai multa apa.

Dupa ce am pus toate ingredientele am introdus cuva in masina de paine. Pentru paine neagra eu am folosit programul special pentru paine din faina integrala (acest program se regaseste la toate masinile de facut paine). Dupa ce este gata, painea se scoate pentru a se raci. Va recomand sa scoateti painea din cuva cand este inca este fierbinte, apoi o vom scoate painea pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]