Paine neagra rotunda

de Sim0na in Piine, 3 Apr 2012 | 5623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină neagră
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 200 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • ulei ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra rotunda:

Am adăugat maia din drojdie, apă şi un praf de făină şi am amestecat. Am încorporat apa treptat. La final am pus sarea. Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute. Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.

Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute. Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală. Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra rotunda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

04.04.2012, 20:38

Cel mai mult imi place painea neagra!!! Grozav!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 12:17

buna,buna

Sim0na 1

05.04.2012, 22:34

RuxyRux, bucatarimcudiana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]