Paine pufoasa

de deyutzky in Piine, 20 Mar 2012 | 7753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 2 oua (1 pt aluat + 1 pt uns painea)
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Se incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit. 

Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua (drojdia dizolvata) si restul ingredientelor, in afara de 1 ou pe care il lasam deoparte pt uns painea.

Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul la crescut aprox. 1 h.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 7 bilute egale si inca una mai mare pe care o vom pune in mijloc.

Tapetam o tava cu hartie de copt in care punem aluatul in forma de floricica si il mai lasam sa creasca aprox 20 de min.

Dupa ce a crescut, batem oul ramas si ungem painea.

Dam la cuptor pt aprox. 40 de min la foc potrivit.

Inainte cu 10 min de a fi gata...scoatem painea din cuptor mai ungem o data cu ou si o punem inapoi ...de data aceasta la foc mai mare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte