Paine taraneasca integrala cu malai

de RuxyRux in Piine, 15 Aug 2011 | 9660 vizualizari

 

O paine mai deosebita la gust si mult mai sanatoasa...o recomand cu incredere...Paine taraneasca integrala cu malai

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de malai( nu malai) o gasiti la Plafar
  • 300 gr faina integrala de grau
  • 400 gr faina alba
  • 2 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 600 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca integrala cu malai:

Preparam painea taraneasca integrala cu malai in felul urmator:

Punem in vasul de framantat cele trei tipuri de faina, pe margine sarea si apoi in mijloc drojdia si deasupra zaharul. Incepem sa framantam turnand apa calduta pana incorporam toata apa. La sfarsit framantam si cu cele trei linguri de ulei.

Lasam la cald( eu am dat afara la soare, am acoperit cu o folie si deasupra am pus un servet) . Dupa o ora mai framantam pentru 5 minute si apoi impartim alautul in doua. Tapetam doua tavi( de cozonac)  cu hartie de copt si asezam aluatul, il intindem usor cu mana in toata tava. Lasam pentru 30 de minute din nou la crescut( la soare) sau la cald langa aragazul pornit. Intre timp incingem cuptorul la 200 grade si apoi coacem painea pentru 50 de minute.

Taiem painea taraneasca integrala cu malai numai dupa ce s-a racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca integrala cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (26)

naomy 1

19.08.2011, 01:50

imi place mult combinatia am sa-o incerc si eu , ador foarte mult sa fac paine in casa mai ales ca nu platesc curent ,dar am o nelamurire , aici in insula in tenerife unde locuiesc acum , nu prea gasec faina de malai ,dar in schimb am gasit faina alba de malai as putea inlocui?sau mai este un tip care este foarte fina ...tu de care ai folosit?

RuxyRux 1

19.08.2011, 10:09

Ce am folosit eu era o faina foarte fina de malai...deci cred ca merge fara probleme sa inlocuiesti...pupici....

naomy 1

21.08.2011, 00:38

Gracias ,abia astept sa fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine bruna