Painici cu scortisoara

de ianculubita in Piine, 21 Oct 2013 | 2899 vizualizari

 

Aceste painici,sunt ca niste gogosele aromate cu scortisoara;usor de facut si bune,bune!!
In poza avem alaturi un pahar cu Nectar de caise facut din vara,va amintiti nu??

 

INGREDIENTE

  • 3cani cu faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 3linguri zahar
  • vanilie
  • 50g unt topit
  • 1cana papte cald
  • 1ou
  • In plus mai avem nevoie de
  • 1cana cu zahar brun
  • 2linguri scortisoara
  • 100g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu scortisoara:

Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta;

drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit;

facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;

in acest timp,intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in altul punem untul topit;

dupa ce aluatul e crescut,rupem bucati egale,facem sfere mici,le trecem prin unt,zahar,apoi le punem in forma de tort cu hartie de copt;

dupa ce am umplut forma,acoperim si mai lasam sa creasca 20min dupa care o lasam la cuptor 30-40min;

dupa ce s-a copt,scoatem painicile din forma cat sunt calde,altfel zaharul caramelizat se lipeste de forma si se rupe cand incercam sa le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine spic de grau~sau~Pain d'epi