Painici cu usturoi de post

de Georgiana78 in Piine, 12 Mar 2012 | 4688 vizualizari

 

by Miremirc.......ador usturoiul....eee, cand se poate manca, sa nu mirosim prin lume sa se faca gol in jurul nostru.......hihihi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 700g faina
  • - 440 ml apa calduta
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 1 lingurita sare    
  • Umplutura:
  • - 140 g margarina(unt)
  • - 14 catei usturoi
  • - 1 lingurita ierburi de provence(eu nu am avut aceste ierburi si am improvizat,am pus busuioc, cimbru, oregano,putina boia)
  • - 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu usturoi de post:

- am amestecat drojdia, faina, sarea si am adaugat treptat apa calduta si am framantat pana am obtinut un aluat care nu se mai lipeste de maini

- lasam la crescut 1 ora

- am pregatit umplutura, amestecand margarina la temperatura camerei cu usturoiul dat pe razatoarea fina, ierburile si sarea si impartim umplutura in 6 parti.

- dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 6 parti

- fiecare parte am intins-o intr-o foaie dreptunghiulara si am uns-o cu partea ei de umplutura.

- rulam aluatul pe lung, apoi il sectionam pana la jumatate cu un cutit si din nou rulam astfel incat sa obtinem un melc.

- procedam la fel cu toate partile de aluat si umplutura.

- asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca 30 min.

- le dam la cuptor pana sunt bine coapte si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina