Painici de brutar

de ana in Piine, 3 Mar 2011 | 5294 vizualizari

 

Dupa reteta Laurei Laurentiu(cornuri de brutar)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 gr drojdie
  • Pentru uns:
  • ulei,un galbenus de ou ,seminte dupa plac sau sare grunjoasa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici de brutar:

Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se incorporeaza in faina impreuna cu apa si celelate ingrediente .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic nelipicios.Daca este putin lipicios mai adaugam 2-3 linguri de faina .Lasam aluatul la dospit cca 1 ora . Dupa ce a crescut impartim aluatul in 12 bilute egale cca 70 gr fiecare intindem pe rand fiecare biluta o ungem cu ulei ,apoi o rulam si o inodam

Dupa ce am inodat toate bilutele le luam in ordinea in care le-am inodat ,incepem cu prima intindem iar o foaie si o rulam ,foaia o intindem in functie de cat de mare vrem painica. Asezam painicile in tava tapetata cu hartie de copt apoi le ungem cu ou si presaram ce dorim pe deasupra.Aprindem cuptorul .

Painicile le lasam sa creasca 10 minute la loc caldut.Apoi le coacem la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici de brutar" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze de casa