Palmieri cu scorţişoară şi cocos

de madi_marin in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 5136 vizualizari

 

Sunt cel mai simplu şi delicios desert! Mi-a plăcut reţeta Jamilei Cuisine,pe care am gasit-o pe site-ul Bucataras.ro. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foitaj (Linco)
  • zahăr brun
  • nucă de cocos
  • scorţişoară praf
  • 1 pliculeţ zahăr cu vanilie Bourbon Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri cu scorţişoară şi cocos:

Aluatul de foitaj congelat se lasă la temperatura camerei ca să se decongeleze lent.

Pe masă se presară zahăr brun, fulgi de nucă de cocos, praf de scorţişoară şi jumătate de pliculeţ de zahăr cu vanilie Bourbon. Se aşează aluatul deasupra şi se presează bine , apoi se repetă procedeul cu zahărul şi celelalte ingrediente şi deasupra aluatului, după care se întinde puţin  cu sucitorul.

Se rulează strâns din două capete, astfel vom avea doua rulouri de aceeaşi dimensiune care se întâlnesc la mijoc. Se taie felii de aceeaşi dimensiune din ruloul mare, apoi bucăţile se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la foc iute pe o parte , până se rumenesc frumos, după care se întorc să se aurească şi pe cealaltă parte.

Se lasă la răcit.

Devin puţin lipicioşi şi cocanţi! Delicioşi!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu scorţişoară şi cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele dulci cu scortisoara