Pentru pandispan am luat reteta de la Gaby (mersi!).
Pt. pandispan:
Pt. crema:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare, apoi punem esenta si faina in ploaie pe care o amestecam cu lingura usor de jos in sus. La final se adauga si uleiul si amestecam la fel de usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pt 35 minute la 160 grade.
Intre timp ne apucam de crema.
Smantana pt. frisca o mixam timp de 1 minut dupa care adaugam zaharul pudra si intaritorul. Se mixeaza pana se intareste frisca. Se lasa deoparte.
Separat, branza o mixam cu zaharul bine bine pana devine mai fina. Se adauga gemul de mure si se mai mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca impreuna cele doua compozitii si se da la rece pana ce se raceste si blatul.
Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua. Peste prima foaie intindem crema, punem cealalta foaie, pudram cu zahar si servim.
Mmmmmm....., ce bun e. La fiecare desert facut primesc nota de la fiul meu.