Pandispan cu fructe de vara

de T I M E A in Prajituri, 27 Iun 2012 | 9192 vizualizari

 

Cele mai bune prajituri vara, sunt cele cu fructe, iar pandispanurile cu fructe mai au si avantajul ca se fac foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • Ce am folosit pentru aceasta prajitura gustoasa:
  • - 5 oua
  • - 170 gr zahar
  • - 250 gr faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 esenta de vanilie
  • - 100 ml ulei
  • - 4 linguri apa
  • - un varf de sare
  • Fructe:
  • - 400 gr rabarbura
  • - 200 gr caise
  • - 100 gr strugurei rosii
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 2 linguri margarina/unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe de vara:

Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.

Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat.

Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, apa si uleiul folosind mixerul la treapta mai mica. 

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia obtinuta peste fructe, apoi asezam si fructele noastre mici si rosii :) 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit rasturnam prajitura pe un o plansa.

Taiem felii si servim!

O prajitura - dulce acrisoara perfecta pentru vara!

TIPS-URI

1

Prajitura tinuta la rece este foarte racoroasa datorita fructelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard