Pandispan cu mure, budinca si frisca

de Bya Ralu in Dulciuri, 10 Iul 2015 | 3617 vizualizari

 

Am facut dupa acesta reteta, mersi Andra! http://www.bucataras.ro/retete/pandispan-cu-capsuni-budinca-si-frisca-70898.html

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 g mure proaspete sau congelate
  • 1 plic de praf de budinca+3 linguri zahar+500 ml lapte
  • 1 plic praf de spuma cu gust de frisca+150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mure, budinca si frisca:

Murele le-am avut congelate,se scot si se pun intr-o sita sa se scurga.

Se separa albusurile de galbenusuri,albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea.

Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu o spatula, de sus in jos.

Se adauga murele scurse,se amesteca usor.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru curca 20 minute, se testeaza cu scobitoarea.

Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte, restul de lapte se pune la fiert. Cand este aproape fiert, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat, se amesteca pana cand se omogenizeaza si se mai lasa 1 minut sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.

Se toarna budinca fierbinte peste pandispan si se lasa la racit.

Praful de spuma cu gust de frisca se amesteca cu laptele rece, pana se ingroasa.

Cand pandispanul sa racit se orneaza cu frisca.

Deasupra se poate orna cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mure, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]