Pandispan cu visine

de miremirc in Prajituri, 16 Iun 2011 | 38379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • un praf sare
  • 3 lg zahar
  • 8 lg ulei
  • 10 lg apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g visine proaspete
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

 Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam uleiul pe rand, lingura cu lingura, apa clocotita tot pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot treptat (folosim mixerul).

 Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam cele 3 linguri de zahar mixand in continuare pana se topeste zaharul; albusurile batute spuma tare se adauga peste crema de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu ajutorul unei linguri.

  Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra asezam visinele spalate si curatate de samburi.

  Dam tava (25*35 cm) la cuptor pentru cca 45 minute (atat a stat la mine in cuptor pana s-a copt, dar verificati cu scobitoarea mai bine).

 Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.

Pufoasa, "picanta", delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo