Pandispan cu visine

de miremirc in Prajituri, 16 Iun 2011 | 38004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • un praf sare
  • 3 lg zahar
  • 8 lg ulei
  • 10 lg apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g visine proaspete
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

 Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam uleiul pe rand, lingura cu lingura, apa clocotita tot pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot treptat (folosim mixerul).

 Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam cele 3 linguri de zahar mixand in continuare pana se topeste zaharul; albusurile batute spuma tare se adauga peste crema de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu ajutorul unei linguri.

  Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra asezam visinele spalate si curatate de samburi.

  Dam tava (25*35 cm) la cuptor pentru cca 45 minute (atat a stat la mine in cuptor pana s-a copt, dar verificati cu scobitoarea mai bine).

 Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.

Pufoasa, "picanta", delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu visine