Panini all'olio

de La Ancuta in Piine, 2 Noi 2010 | 5748 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 315 g apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus mic
  • 5 g unt
  • 40 g ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panini all'olio:

Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.

Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 16 parti. Se formeaza chifle, sau se da orice alta forma doriti. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa se odihneasca 45 minute, dupa care se ung cu ulei de masline si se presara cu seminte.

Se pune o craticioara cu apa pe fundul cuptorului si se preancalzeste cuptorul la 220 de grade.

Dupa ce s-a incalzit cuptorul, se scoate craticioara si se baga chiflele. Se coc 10 minute la 220 de grade si inca 10 minute la 180 de grade.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panini all'olio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

03.11.2010, 21:28

ti-as cere ca tare mult imi plac cum arata dar mi-e ca nu mai ai ............

La Ancuta 1

03.11.2010, 22:41

Am mai pastrat una pentru tine Medi

elena1988 1

11.02.2011, 16:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt