Panna Cotta

de aziz in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 4854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru smantina pt frisca
  • 100 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri cu gelatina
  • 6 linguri cu apa rece
  • pt cosulete:
  • foi de placinta
  • sirop:
  • capsuni
  • zahar
  • fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

se incalzeste smantina cu zaharul si zaharul vanilat si se mesteca pina la topirea zaharului.gelatina se hidrateaza cu cele 6 linguri de apa rece si se adauga in smantina calda pina la topire dar nu se tine pe foc sa nu fiarba.se spreiaza paharele sau formele  cu ulei ceva cu gust neutru si se toarna compozitia se da la rece citeva ore sau de pe o zi pe alta.cosuletele se decupeaza si se pun in forme de cup cake sau savarina se pun in mijloc fasole uscate si se dau la cuptor 6-8 minute pina se rumenesc se scot si se lasa la racit nu se umplu decit in mom servirii.siropul:capsunile se pun cu zahar citeva ore sau de pe o zi pe alta (e nevoie de o cutie)pina se formeaza siropul apoi se pune pe aragaz pt a se topi zaharul se da citeva clocote si se adauga si fructele de padure lasam sa fiarba 10 minute se adauga in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita