Panna cotta cu ciocolata si cafea

de miremirc in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 26387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri gelatina granule (20 g)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml espresso indulcit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata si cafea:

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute
Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba.

Luam craticioara de pe foc, adaugam espresso indulcit (care si el este fierbinte, pentru ca tocmai l-am facut ), ciocolata taiata bucatele mici (eu am folosit 100 g ciocolata alba si 100 g ciocolata cu lapte - asta am avut in casa, dar cine doreste o panna cotta mai inchisa la culoare trebuie sa foloseasca ciocolata neagra), amestecand pana se topeste toata ciocolata. La sfarsit adaugam gelatina hidratata si topita pe foc mic. (fara sa fiarba, deoarece isi pierde proprietatile) Turnam intr-o forma de chec (11*31 cm) stropita cu apa rece si tapetata cu folie alimentara sau in 8 forme de sticla.


Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi rasturnam pe un platou de servit.

Decor : diverse decoratiuni de ciocolata sau sirop de ciocolata .

Sugestie : pentru obtinerea unei panna cotta mai cremoase si mai consistente, puteti inlocui laptele cu smantana pentru frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura