Panna cotta cu sos de capsuni

de Bianca20 in Prajituri, 14 Iun 2015 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. zahar;
  • o pastaie de vanilie;
  • 10 g. gelatina;
  • 450 g. capsuni;
  • 70 g. zahar;
  • 30 ml. apa.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sos de capsuni:

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la pastaie si se lasa la racit 5 minute sau pana cand putem pune degetul in ea fara sa ne frigem. Se adauga gelatina si se amesteca energic pentru  a se dizolva complet.  

Se pune compozitia in pahare. Eu am pus paharele intr-o tava si le-am rezemat de margini pentru a sta inclinate. Se dau la frigider pentru cel putin 4 ore.

Intre timp, se prepara sosul de capsuni. Acestea se taie in sferturi, se adauga zaharul si apa peste ele. Se pun pe foc si se lasa pana incep sa fiarba. Puteti sa lasati sa se raceasca putin inainte de a le pune in blender. Sosul obtinut se da printr-o sita pentru a indeparta semintele de la capsuni.

Se da la frigider si odata ce crema de lapte s-a intarit si sosul s-a racit, se adauga sosul peste crema. Se tine la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu capsuni