Papricas de pui cu galuste de gris

de Brindusa in Pui, 14 Mar 2010 | 31624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de pui (copane, piept, aripi sau ce mai ai prin casa), spalate si uscate
  • 500 g de ceapa (galbena, rosie, verde, de care ai), taiata nu foarte mic
  • 5 catei de usturoi, taiati
  • 100 ml ulei
  • 600 ml apa
  • 1 lingura boia dulce
  • niste boia iute (dupa gust)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 oua
  • aproximativ 100 g gris
  • sare, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste de gris:

 Incalzeste uleiul intr-o cratita incapatoare si prajeste bucatile de carne usor, pe ambele parti. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ceapa devine sticloasa.

Pune carnea la loc in cratita, amesteca putin si adauga apa. Fierbe la foc foarte mic cam 1 ora (sau mai putin, daca carnea e fiarta prea tare).

In timpul asta fa galustile: Pune apa la fiert intr-o oala cam de 5 litri. Adauga 1 lingurita de sare. Galustile le faci cand apa incepe sa fiarba, nu inainte, pentru ca vor iesi tari. Bate bine ouale (cu mixerul daca se poate) si adauga 50 g de gris. Amesteca si, in functie de cat de mari sunt ouale, mai adauga gris pana ce obtii un amestec ce poate fi luat cu lingurita.

Da focul mai incet, astfel incat apa sa fiarba incet. Inmoaie lingurita in apa fierbinte si ia din compozitie. Pune toate galustile in apa care fierbe. Acopera cu un capac si fierbe 5 minute. Pune 1 cana cu apa rece si da din nou la fiert, pana ce galustile sunt complet fierte. Strecoara-le.

In cratita adauga boiaua dulce si iute si pasta de tomate, amesteca si da un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5 minute. Adauga galustile, cu grija, sa nu se sfarme si lasa-le sa fiarba putin in sos.

Serveste o bucata de carne cu 3-4 galusti si sos, alaturi de salata verde. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

iulianaalfred 1

16.03.2010, 16:35

f f f buna...

Bucataras 1

16.03.2010, 16:41

immm, pai sa pui si tu reteta cu poze pls pls

Brindusa 1

16.03.2010, 17:59

iulianaalfred, ma bucur ca iti place. Si eu sunt curioasa cum ti-a iesit. ca si bucataras

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare de mazare cu piept de pui in sos de tomate