Galustele de faina
1 ou il batem spuma cu putina sare, adaugam uleiul treptat, apoi incorporam faina “in ploaie”. Se obtine o compozitie lipicioasa ceva mai consistenta decat o smantana grasa.
O craticioara o umplem pe jumatate cu apa si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se ia cu o lingurita din compozitie si se scufunda in apa clocotita pentru a se desprinde bine si a avea o forma aspectuoasa galuscuta. :) Se fierb 15-20 min.
Papricasul
Intr-o tigaie mare, cu strat ceramic, se pune putin ulei, 1 ceasca de apa, ceapa si ardeiul tocate si se acopera cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat si apa s-a evaporat se adauga smantana, se amesteca si, dupa 1-2 min se adauga pulpele prajite in prealabil, apoi adaugam pasta de tomate, boiaua, sarea si piperul. Dupa 2-3 min se varsa 2 cani apa fierbinte in tigaie si galustele si se lasa sa fiarba inca cca 10 min. Se adauga faina dizolvata in apa rece amestecand continuu. Dupa 5 minute se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat.