Pariziene cu capsuni si cocos

de papabundetot in Prajituri, 16 Feb 2014 | 3951 vizualizari

 

Asa cum spuneam si in postarea de ieri,imi place tare mult sa fac aluaturi dospite,si pentru ca ieri am facut cornulete,astazi am schimbat putin forma,pastrand in mare reteta..si am facut pariziene cu gem de capsuni facut in casa si fulgi de nuca de cocos…o minunatie de desert :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 1 kg faina alba 650
  • un varf de cutit cu sare
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr capsuni congelate
  • 1 cana zahar alb
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • 5 pastai cardamon
  • 3 stelute anason
  • 1 lingurita flori lavanda
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1/2 cana apa
  • 2 maini nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu capsuni si cocos:

Aluatul:Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am amestecat putin cu o lingura apoi am trecut la framantatul cu mana pana cand toate ingredientele s-au omogenizat si aluatul a devenit compact.Am framantat aluatul pana cand a devenit fin,si daca il apasam cu degetul revenea repede la forma initiala.Am lasat apoi aluatul la caldura sa dospeasca linistit si m-am ocupat de umplutura.

Umplutura: Intr-o craticioara am pus zaharul,batonul de scortisoara,florile de lavanda,apa de trandafiri,anasonul,cardamonul si apa si am pus cratita la fiert unde am lasat-o pana cand zaharul s-a topit si siropul s-a legat.Am luat apoi cratita de pe foc,am strecurat siropul pentru a elimina pastaile si florile,am pus siropul strecurat inapoi in oala si din nou la foc,am adaugat apoi in el capsunile din congelator si le-am lasat sa fiarba bine in acest sirop,apoi am luat blenderul si am maruntit capsunile,obtinand o pasta extrem de aromata.Am dat gemul astfel obtinut la racit si dupa ce s-a racit am pus in el 2 manute de nuca de cocos si am amestecat bine pentru a omogeniza totul.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat…chiar triplat volumul,am rupt din el bucati,potrivit de mari,pe care le-am pus pe blatul de lucru,am intins cu sucitorul fie in forma rotunda/ovala fie dreptunghiular  si apoi am taiat dreptunghiuri,pe care la un capat le-am crestat pe orizontala,iar la mijloc am pus cate o lingura de umplutura,am impachetat dreptunghiul in 3 aducand partea necrestata peste umplutura,si peste am adus partea crestata,am uns cu un ou batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Noua ne-a placut ce a iesit…daca faceti si voi reteta astept sa imi spuneti cum vi se pare!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

papabundetot 1

17.02.2014, 08:41

Multumesc Miha...uitasem

laura_n 1

18.02.2014, 17:35

cred ca sunt foarte aromate!

anca_rm 1

19.02.2014, 08:39

mmmm, ce bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu gem