Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Dec 2013 | 6566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg cartofi
  • o ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde
  • o căpățănă usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post:

Se spală cartofii bine de pământ și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și puțină sare. Se las la fiert pentru minim 15 minute de când clocotește apa. După ce au fiert se curăță de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu verdeața și ceapa tocată mărunt.

Usturoiul l-am zdrobit și bătut bine ca pentru mujdei și l-am adăugat în compoziție. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm 100 g pesmet și  2-3 linguri de ulei (din 50 ml) și amestecăm până la omogenizare.

Din această compoziție facem pârjoalele. Le-am tăvălit prin restul de pesmet și le-am aranjat într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și le-am stropit cu restul de ulei de măsline.

Acum fie le prăjiți în ulei încins pe ambele părți și le scoateți pe un prosop de hârtie să absoarbă uleiul în exces. Fie le puneți în cuptor pentru 30-40 minute la 200 grade C, întorcându-le la jumătatea timpului.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de chiftelute de cartofi de post, din doar 5 ingrediente!