Parjoale moldovenesti

de Irina in Porc, 28 Apr 2009 | 20415 vizualizari

 

Mi s-a facut dor de acasa. Desi traiesc in Bucuresti de mai bine de 20 ani, acasa nu inseamna aici ci intr-un frumos oras de provincie undeva in Moldova. Acasa inseamna mama care ma asteapta de fiecare data cu sufletul la gura, cu ce stie ea sa faca mai bun, pentru copiii ei: sarmalute, poale-n brau, cozonaci, pasca... Sa si-i rasfete.

Ei bine, eu am ales ceva mai usor de facut astazi: parjoale ca la mama acasa.

 

INGREDIENTE

  • 200-300 g carne amestec (porc+vita)
  • o ceapa
  • un ou
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • un cartof
  • un morcov
  • cateva linguri de pesmet
  • 50 g unt  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Cartoful taiat cubulete si morcovul se pun la fiert. Cand sunt gata se lasa putin la racit si se paseaza. Ceapa se taie marunt, apoi se amesteca cu carnea, oul, verdeata si legumele pasate. Se condimenteaza cu sare si piper.

Cu mainile umezite se formeaza parjoalele, cam cat o palma, urmand a fi tavalite prin pesmet. Se topeste untul intr-o tigaie si se pun parjoalele la prajit in unt pana se rumenesc frumos. Eu le scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de grasime dupa care le asez pe un platou impreuna cu o portie generoasa de piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc a la Janet