Parjoale moldovenesti

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2012 | 13419 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la sursa direct din inima Moldovei, din Iasi.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata amestec
  • 2 cartofi
  • 150 g paine uscata
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • 2 legaturi marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine.

Se curata cartofii si usturoiul, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul spalat si se mixeaza.

Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca.

Se scoate intr-un castron si se amesteca cu ouale.

Daca este prea moale se poate pune 2 linguri de pesmet.

Se potriveste de sare si piper si se pune in frigider cel putin o ora.

Se formeaza parjoale cu mana uda si se prajesc in ulei incins la foc potrivit sa se patrunda si sa se rumeneasca pe ambele parti.

Sunt bune calde cu garnitura si muraturi sau reci cu mustar sau hrean.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti