Parjoale moldovenesti

de alilianaa in Porc, 9 Iun 2014 | 4924 vizualizari

 

Serios...o bunatate. Imi plac mai mult decat chiftelele obisnuite. Declarat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec ( vita si porc)
  • un morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • miez de paine ( de la 2-3 felii)
  • o lingurita faina de hrisca
  • o legatura de marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • 5-6 linguri faina de hrisca ( pentru tapetat parjoale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e foarte bine daca se inmoaie si in lapte dulce), am pus doua oua si am amestecat bine pana la omogenizare completa. Am lasat compozitia pret de 5 minute sa se odihneasca. Intr-o farfurie am pus 5-6 linguri de hrisca. Tigaia cu ulei se pune pe foc si lasam sa se incinga, timp in care formam parjoale cu mana umeda si le tavalim prin faina. Cand uleiul este incins bine adaugam si parjoalele.

Cand sunt gata pe o parte, le intoarcem. Cand sunt gata le scoatem pe servetel absorbant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor