Parmigiana cu pui

de Brindusa in Pui, 30 Iun 2010 | 5390 vizualizari

 

Parmigiana e un fel de mancare ce provine din sudul Italiei si care initial era facuta din felii de vanata si branza, cu sos de rosii, totul copt la cuptor. Pollo alla Parmigiana este un derivat al acestei retete originale.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 linguri de pesmet cu mirodenii (reteta mai jos)
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii italian
  • ulei pentru prajit
  • 100 g mozzarella sau parmezan
  • spaghetti pentru 4 persoane, fierte in apa cu sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana cu pui:

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele fete.

2. Prepara pesmetul cu mirodenii. Amesteca 4 linguri de pesmet cu cate o lingurita de busuioc, maghiran, oregano, usturoi uscate. Pune si 2 linguri de parmezan proaspat ras. Amesteca bine.

3. Bate ouale intr-un castronel. Pune faina pe o farfurie. Pune 1/2 din pesmet pe alta farfurie.

4. Da carnea prin faina. Scutura excesul. Pune carnea apoi in ou si in pesmet. Acopera bine cu pesmet pe toate partile. Fa la fel pana se termina toata carnea.

5. Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de carne pe ambele parti, pana devin aurii. Nu trebuie sa fie complet facute. Scoate-le pe hartie absorbanta.

6. Incalzeste sosul de rosii italian si pune-l intr-o tava. Peste el pune carnea si deasupra branza. Da la cuptor pana branza se topeste. Serveste cu spaghetti si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui imbracate in Kaiser si ciuperci la cuptor