Pasca

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 3644 vizualizari

 

dupa reteta mamei

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g orez
  • un praf de sare
  • decor
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Se face maiaua din drojdie, 3 linguri de lapte caldut, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Amestecam dupa care acoperim si lasam 15 minute.

Asezam faina intr-un bol mai mare facem gaura la mijloc si adaugam restul de zahar, uleiul, ouale, restul de sare. Adaugam si maiaua, amestecam, dupa care framantam coca si o lasam 40 minute la caldura.

Punem 300 ml apa intr-o oala si cand fierbe adaugam orezul si il lasam 5 minute, dupa care il scurgem bine de apa si il adaugam peste branza. Adaugam si restul de ingrediente si omogenizam bine.

Cand a crescut coca, luam o bucata si intindem un cerc care  il asezam in tava, adaugam branza si intindem uniform. Restul de coca o impartim in 3 si luam cate o bucata si facem sul. Cand terminam impletim, o adaugam in tava pe margine.

Batem cele 3 oua cu un pic de ulei si zahar si turnam deasupra la branza avand grija sa ungem si aluatul de deasupra. Dam la cuptorul incalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si bezea