Pasca a la Buni

de Gusti in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 14335 vizualizari

 

Pasca bunicii Maria de la Piatra Neamt este extraordinara efectiv...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 gr aluat de cozonac (preparat mai sus)
  • unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 gr smintina
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • un pumn de stafide
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca a la Buni:

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.

Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.

Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasind capetele ca sa se uneasca intre ele.

Se lasa sa creasca.

Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si cu 1/2 lingurita de sare.

Se adauga faina, smintina, vanilia, coaja rasa de lamiie si albusurile batute spuma.

Se toarna in tava, dar nu trebuie sa treaca peste marginea de aluat.

Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit dupa ce e scoasa din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca a la Buni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata