Pasca cu branza si smantana delicioasa

de RuxyRux in Prajituri, 15 Ian 2011 | 13572 vizualizari

 

Reteta traditionala germana( e culinar)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • faina pentru framantat  
Umplutura:
  •   600 gr branza vaci scursa
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura praf copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana delicioasa:

1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora.

2. Pregatim intre timp umplutura:

Separam ouale, batem albusurile,

Amestecam untul cu zaharul foarte bine, punem si  galbenusurile de ou, apoi adaugam branza de vaci smantana si praful de copt. Radem coaja de la o lamaie, punem si vanilie destula( 3 pliculete, sau esenta).

Introducem usor albusurile amestecand de jos in sus cu grija.

Doua treimi din aluat le punem la baza, apoi deasupra nivelam   frumos branza si restul de aluat ul asezam pe margini(impartim aluatul ramas in doua bucati una mai mare si una mai mica. Din partea mica facem crucea, Din partea mare facem impletitura de pe margini, impletind snuruletele , aceasta operatiune cere rabdare, coca fiind frageda si rupandu-se foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

16.01.2011, 23:54

Ce vizite de la fete dragi mie vine si Pastele una doua...si vom manca pasca cu si mai muuulta placere

MotanLaOale 1

17.01.2011, 12:51

buna buna

RuxyRux 1

17.01.2011, 16:32

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci