Pasca cu branza si smantana delicioasa

de RuxyRux in Prajituri, 15 Ian 2011 | 14011 vizualizari

 

Reteta traditionala germana( e culinar)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • faina pentru framantat  
Umplutura:
  •   600 gr branza vaci scursa
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura praf copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana delicioasa:

1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora.

2. Pregatim intre timp umplutura:

Separam ouale, batem albusurile,

Amestecam untul cu zaharul foarte bine, punem si  galbenusurile de ou, apoi adaugam branza de vaci smantana si praful de copt. Radem coaja de la o lamaie, punem si vanilie destula( 3 pliculete, sau esenta).

Introducem usor albusurile amestecand de jos in sus cu grija.

Doua treimi din aluat le punem la baza, apoi deasupra nivelam   frumos branza si restul de aluat ul asezam pe margini(impartim aluatul ramas in doua bucati una mai mare si una mai mica. Din partea mica facem crucea, Din partea mare facem impletitura de pe margini, impletind snuruletele , aceasta operatiune cere rabdare, coca fiind frageda si rupandu-se foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

16.01.2011, 23:54

Ce vizite de la fete dragi mie vine si Pastele una doua...si vom manca pasca cu si mai muuulta placere

MotanLaOale 1

17.01.2011, 12:51

buna buna

RuxyRux 1

17.01.2011, 16:32

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]